Statistik

Fra Geowiki
Skift til: Navigation, Søgning

“Der er tre slags løgn: løgn, forbandet løgn og statistik”

~ Mark Twain om statistik

Der findes i geocachingsammenhæng rigtig meget Statistik.

  • Overordnet statistik over geocachere lokalt og internationalt: ranglister over hvem der har fundet flest cacher, flest first finds osv.
  • Personlig statistik: Hver geocacher kan lave detaljeret statistik over egne fund, så man kan f.eks. kan sammenligne sig med andre geocachere.
  • Cachestatistik hvor cacheejer kan få bedømt hvad andre synes om hans cache.


Indholdsfortegnelse

[redigér] Overordnet statistik

[redigér] Dansk

  • Project Geocaching (link) - et svensk websted som producerer statistikker om geocaching, herunder også geocaching i Danmark.

[redigér] Internationalt

  • På verdensplan kan man se liste over geocachere med mere end 2000 "finds" her.


[redigér] Personlig statistik

Man kan fremstille statistik over sine egne fundne cacher på forskellige måde. En er at bruge papir og blyant, og så redigere sin profil og offentliggøre den (eller lade være :( ).

[redigér] GSAK makro

En anden er at bruge en makro i GSAK. se denne tråd. Denne makro arbejder på ens database i GSAK, så husk at den skal være up to date med alle ens fund før man kører den. Det kan man f.eks. gøre ved at importere My finds, som er en speciel Pocket query med alle ens fundne cacher. Det tager relativt lang tid at bruge makroen, men resultaterne er sjove. Se evt. Mygras profil på geocaching.com. Resultatet er en HTML web-side som man kan kopiere ind på sin profil eller på ens hjemmeside.

[redigér] CacheStats

En tredje er at bruge programmet CacheStats fra www.logicweave.com, som også bruger My Finds Pocket query over ens fundne caches til import af data, hvorefter man kan redigere forskelligt, bla. FFC/FTF idet der søges i logteksten. Endeligt exporteres noget HTML kode som man kan copy/paste til sin profil.

[redigér] ItsNotAboutTheNumbers

En fjerde metode er at uploade sin My finds til itsnotaboutthenumbers.com, hvorefter man får et link til sin statistik-side. Her er de lande man har cachet i farvekodet. HUSK at upload hele ZIP-filen, den skal ikke pakkes ud!

[redigér] GCStatistic

En femte metode er at bruge sin My finds, som importeres i programmet GCStatistic, der så generer en statistik, der minder meget om at bruge en GSAK makro, men her behøver man ikke selv at have databasen i gsak.

Eller man kan blande ovennævnte metoder efter behag, men så skal man nok holde tungen lige i munden når man klipper og klistrer i HTML koden. Have Fun !!

[redigér] My Geocaching Profile (på geocaching.com)

Groundspeak har købt rettighederne til My Geocaching Profile, så disse personlige statistikker har siden november 2010 optrådt direkte på geocaching.com under hver brugers profil (fanebladet Statistics), forudsat at brugeren ikke har valgt at skjule dem. Det hele fungerede tidligere som de ovenstående metoder ved hjælp af My finds på webstedet http://mygeocachingprofile.com/default.aspx

[redigér] Statistik for en cache

På cachens hjemmeside optræder en optælling af de anvendte logtyper. Der findes også forskellige hjemmesider der tilbyder at man kan få en vurdering af sin cache f.eks. gcvote.

En anden hjemmeside er: gcstat som tilbyder et ikon man kan sætte ind på cachens hjemmeside. Hvis den besøgende efterfølgende registrerer sig på gcstat, og klikker på ikonet vil det være muligt at vurdere cachen i en række kategorier.

[redigér] Eksterne henvisninger

  • FFC og tilhørende statistik
  • powercaching.dk Har en top 100 statistik både med danske fund og med globale fund for ae danske geocachere. Tidligere lå denne statistik på geocaching.dk/statistikker.
  • gclogs.dk har en liste over månedens statistik, samt dagens loginger af danske caches. (er desværre lukket pr 1.8.2008)
  • GSAK Alt i et Tool
  • gc.denada.dk har en animation der viser udviklingen af caches i Danmark siden 2000.
Personlige værktøjer