Powercaching
Powercaching er:
- at bruge et bestemt afgrænset tidsrum til at finde så mange cacher som muligt, eller
- at finde relativt flere cacher i et givet tidsrum, end hvad man er vant til.
Powercaching kan dyrkes hvor som helst der ligger cacher, men et powertrail er særligt velegnet.
Eksempler på 1:[redigér]
315 cacher på 24 timer af DK08 i maj 2008 i USA (uofficiel verdensrekord)
165 cacher på 21 timer af SuperIB.dk og Nuts.dk 16. august 2009 i Storkøbenhavn og Nordsjælland
140 cacher på 17 timer af Jazzbar og Rolle63 26. april 2009 i forbindelse med 100+ Eventet
136 cacher på 21 timer af Tobiasen og Kaskelot 7. marts 2009 på Amager og i Nordsjælland
132 cacher på 17 timer af mtbdoc, Brandorff og Team Mojito 28. september 2008 i Nord og Vestsjælland
109 cacher på 24 timer af Frk. Vestergaard og tottommy 18. oktober 2007 i København
Særlige teknikker til powercaching[redigér]
- NB: De teknikker er nævnes her, er kontroversielle. Nogle geocachere synes at nogle af teknikkerne er uacceptable.
Når man planlægger en cachetur der har til formål at nå at finde så mange cacher som muligt på kort tid, kan det være en del af oplevelsen at bruge særlige tidsbesparende teknikker. Her er nogle af de teknikker der bruges:
- Mange af sted samtidig: Flere forskellige geocachere, der ikke bruger samme konto hos geocaching.com, tager af sted sammen og hjælpes ad med at lede efter cacherne. Når en af dem finder cachen, logger alle deltagerne i den fysiske logbog. Ved de cacher der er bare en smule svære at finde, bliver søgetiden reduceret væsentligt.
- En logger for alle: Den der finder cachen, skriver navnene for alle deltagere i turen uden at lade logbogen gå rundt. På den måde kan man hurtigere komme videre fra cachen.
- Gruppelogning: Udflugten har lavet sit eget kodenavn, som bliver skrevet i den fysiske logbog. Når de enkelte geocachere så siden logger deres fund på geocaching.com, skriver de fx Logget under navnet Udflugt 205. Somme tider forenkles logningen yderligere ved at udflugten har skrevet små visitkort hjemmefra, som de lægger i cachen i stedet for at skrive i loggen. Der kan også være tale om små etiketter der klæbes i loggen eller om stempler.
Der findes også særlige teknikker som minder meget om sofacaching (dvs. at de fleste anser dem for snyd):
- I tager de lige, vi tager de ulige: Udflugtsgruppen deler sig i to hold, der følges langs et powertrail. Det ene hold finder og logger de lige numre, mens det andet hold finder og logger de ulige numre. De to hold følges mere eller mindre ad på turen, men hver enkelt deltager er kun fysisk til stede ved hver anden cache. Hele udflugtsgruppen logger bagefter alle cacherne på geocaching.com.
- I tager dem forfra, vi tager dem bagfra: Udflugtsgruppen deler sig i to hold, der begynder i hver sin ende af et powertrail. Når de møder hinanden, er opgaven løst, og alle deltagere i gruppen logger alle cacherne på geocaching.com bagefter.
- Cacherotation: Man tager cachebeholder nr. 1 med sig, og mens man kører til cache nr. 2, skrives der i logbogen. Man placerer så cache nr. 1 på cache nr. 2.'s gemmested, og cache nr. 2 tages med og signeres på vej til cache nr. 3. Det kræver at man tager en cache (og en logbog) med hjemmefra - til gengæld har man en cache med en logbog til overs til sidst.
powercaching.dk[redigér]
Domænet powercaching.dk blev tidligere brugt af ElwoodB til offentliggørelse af forskellige statistikker vedrørende danske geocachere og cacher i Danmark. Det lukkede i sommeren 2010.